Студентський портал

Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини

Новини

СТУДЕНТИ УДПУ – ПРОТИ СНІДУ

01 грудня 2023 року студентське самоврядування УДПУ імені Павла Тичини власноруч виготовили символ боротьби зі СНІДом – червону стрічку, яка означає: «Я знаю про проблему ВІЛ/СНІДу і я не байдужий до неї».

Дана ініціатива сприяє підвищенню усвідомленості щодо проблеми поширення ВІЛ-інфекції, яка досі лишається серйозним викликом для світової спільноти. Для СНІДу не існує перешкод, він однаково вражає чоловіків, жінок і дітей. Щодня в Україні реєструється 48 випадків захворювання ВІЛ-інфекцією. В нашій державі СНІД – це не тільки соціальна катастрофа, а значною мірою проблема дотримання прав і свобод осіб, котрі живуть з ВІЛ/СНІД. Саме цю інформацію ми намагалися донести до свідомості нашого студентства.

День боротьби зі СНІДом є важливою датою, яка нагадує нам про необхідність зберігати своє здоров’я та бути відповідальними за свої дії. Це також день, коли ми можемо підтримати тих, хто живе з ВІЛ/СНІДом, та підвищити свідомість про цю проблему в нашому суспільстві. Важливо пам’ятати, що СНІД не є проблемою окремих людей, а загальносуспільною проблемою, яку ми повинні вирішувати разом.