Студентський портал

Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини

Без категорії

“ГЕРОЇ НАШОГО ЧАСУ”

Кожна особистість є оригінальною і неповторною. Спорт. Наука. Мистецтво. Що робити коли не можеш зупинитися на чомусь одному?

От і наступний наш герой, Владислав Шукайло – студент факультету української філології, вирішив не обирати щось одне.

«Ще зі шкільних років марив журналістикою, хоча не менш привабливими для мене були література та історія. З дитинства полюбляю грати у футбол. Власне, розпочавши навчання у ЗВО, не повісив бутси на цвях – ось уже 5 рік граю за збірну нашого університету. У нас хороша атмосфера в команді, а той факт, що ми всі з різних факультетів, не заважає нам бути справжніми друзями. Про наші футбольні перемоги так швидко і не розповіси, адже ми неодноразово вигравали чемпіонат міста, студентські універсіади та ін.

Дізнаватися щось нове, бути оригінальним, шукати нові шляхи – ось, що важливо для мене під час навчання. Мабуть, саме через це полюбляю часом римувати чи писати невеличкі «есешки».

Завдяки тому, що ми маємо на факультеті студентське літоб’єднанням імені Миколи Бажана, яке очолює неперевершена Марина Павленко, неодноразово мав змогу публікувати свої вірші у науково-художньому часописі «Боговиця». Також, саме у цій газеті вийшла моя наукова стаття, у якій я роблю спробу проаналізувати любовну лірику сучасного українського письменника Андрія Любку. А ще ми вже встигли видати невеличкий студентський збірник поезії «РимамиНезримими», куди теж увійшли і мої вірші.

Як і будь-яка сучасна людина (а ще ж філолог!), яка живе у глобалізованому світі,  вивчаю іноземні мови. І якщо моя англійська, поки що «шкутильгяє на одну ногу», то з польською справи набагато кращі.

Близько року тому, я став на крок ближче до своєї мрії – розпочав свій шлях у журналістиці, зокрема, почав працювати кореспондентом в одній із місцевих газет. Завжди стараюся ділитися своїми знаннями з іншими. Так, нещодавно для колег з факультету провів гру-квест «Медіаграмотна місія». Разом ми вчилися розпізнавати пропаганду, маніпуляції, фейки, «джинсу»  у ЗМІ. Тобто ми вчилися бути медіаграмотними», – розповідає сам хлопець.

Ми бажаємо Владиславу здійснення мрій та наснаги для виконання нових поставлених цілей.

 

Залишити відповідь