Студентський портал

Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини

Без категорії

Які права ви маєте під час сесії?

Як здати сесію, якщо загубив заліковку? Чи допустять до іспиту, якщо не здав медичну довідку? І що робити, якщо екзаменатор без причини підозрює тебе у списуванні? Оскільки сесія в розпалі, нагадуємо про права й можливості, які ви маєте під час складання іспитів! Відстоюйте їх!

Як і де дізнатися семінарські бали?

Бали за семінари не менш важливі, ніж оцінка за екзамен. Тому не забудьте, що вам їх мають повідомити в останній тиждень навчання перед сесією. Якщо викладач навіть і не думає це зробити, краще навідайтеся на кафедру і дізнайтеся все самостійно. Так у вас точно не буде несподіванок у заліковій книжці. Детальніше про те, як дізнатися розклад сесії і перенести іспити, не втрачаючи стипендії, ми розповідали в попередньому матеріалі.

За що можуть не допустити до іспиту?

Підставою для недопуску до іспиту може бути несплата за контракт або академічна заборгованість. Якщо ж вам кажуть, що не пустять на екзамен, бо ви не здали книгу в бібліотеку чи не зробили ряд аналізів для медичної довідки, можете сміливо йти в деканат і казати, що здасте все, але вже після іспиту. Яким ще чином вас можуть не допустити до екзамену та що з цим робити, читайте тут.

Що робити, якщо втратив заліковку?

Якщо ви раптом загубили залікову книжку ще до початку сесії, то все одно можете без проблем здати іспит, взявши з собою лише довідку про її втрату й паспорт. Але як отримати цей самий папірець про загублену заліковку? Як викрутитися з цієї та інших безвихідних ситуацій, що можуть застати вас на іспиті, згадуємо тут.

Які права ви маєте на екзамені?

Що робити, якщо екзаменатор звинувачує вас у списуванні чи намагається під час іспиту вигнати вас із аудиторії? Сміливо відстоюйте свої права, а не мовчки сидіть у розпачі. Як підготуватися до цих та інших сюрпризів, що можуть трапитися з вами під час сесії, читаємо в попередньому матеріалі «Студвею».

Джерело: http://studway.com.ua/prava-pid-chas-sesii/

Залишити відповідь