Студентський портал

Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини

Без категорії

“Україна – НАТО”

«Нарешті дочекались! 6 листопада 2017 року в Україні відбувся референдум щодо членства нашої країни в НАТО. Більшість вирішила: Україні бути в НАТО! Наш політичний курс визначений. Ура!».

Варто дещо уточнити: ця подія була лише маленькою репетицією перед важливим для держави кроком . Проведення міні-референдум серед студентів і викладачів історичного факультету УДПУ було передбачено програмою засідання круглого стола на тему: «Україна і НАТО: проблеми та перспективи».

« Бути Україні в НАТО чи не бути? Усі свідомі українці мусять дати відповідь на це питання, а історики тим паче »,– урочисто розпочала доктор історичних наук, професор кафедри всесвітньої історії та методики навчання Священко Зінаїда Василівна .

Своїми цікавими доповідями поділились студенти-магістранти:
Рябоконь Дарія – « Хартія про особливе партнерство між Україною і НАТО»;
Герасименко Максим – «Розвиток воєнно-політичного співробітництва України і НАТО»;
Гливенко Сергій – «Участь українських військових у миротворчих операціях НАТО»
Безверхній Дмитро – «Політика українських президентів щодо НАТО, або 5 епох партнерства»
Дабіжа Альона– «Систематизовані аргументи «за» і «проти» вступу України до НАТО»

«Україну треба захищати, бо захист у нас забрали», – натхненно заявив декан історичного факультету Карасевич А. О. «Щоб нас поважали інші держави, треба бути сильними, бо волоцюгу слухати ніхто не буде. Так, ядерну зброю ми втратити, але дух боротьби, прагнення до незалежності – ні!»

Залишити відповідь