Студентський портал

Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини

Без категорії

Студентів закликають підтримувати студентський пакет законодавчих ініціатив

В Україні розпочалася адвокаційна кампанія з підтримки студентського пакету законодавчих ініціатив.

Розробники створили відкриту групу, де є вся інформація щодо пропонованих ініціатив. Також автори розробили обкладинки для Facebook та інфографіку для пояснення головних пропозицій.

Загальна інфографіка

Зокрема, у цьому студентському пакеті законодавчих ініціатив пропонують: «Абзац четвертий частини першої статті 4 доповнити словами «Внутрішньо переміщені особи мають таке ж саме право, за умови відшкодування до державного або місцевого бюджету половини цих коштів». Абзац другий частини четвертої статті 10 викласти в такій редакції: «На основі навчального плану у визначеному закладом вищої освіти порядку розробляються та затверджуються індивідуальні навчальні плани студентів, що мають містити, у тому числі, індивідуально обрані здобувачами вищої освіти навчальні дисципліни». Частину четверту статті 10 доповнити третім абзацом: «Навчальний план має містити не менше половини дисциплін, які є профільними для відповідної галузі знань».

Загальна інфографіка2

Микита Андрєєв, член робочої групи з розробки законопроекту «Про внесення змін до ЗУ «Про вищу освіту», в коментарі «Студвею» розповів: «Ця адвокаційна кампанія важлива для того, щоб переконати депутатів підтримати студентський пакет законодавчих ініціатив. Ці пропозиції не є пропозиціями якоїсь окремої організації, в їхньому формуванні і обговоренні брали участь представники багатьох органів студентського самоврядування, студентських профспілок, різних студентських організацій. Інформація про обговорення була розіслана листом МОН по усіх ВНЗ країни, всі, хто хотів взяти участь – зробив це, всі, хто хотів надавати пропозиції – їх надавали. Тобто всі могли взяти участь і зробити реальні пропозиції замість того, щоб говорити, що у нас у вищій освіті «зрада». На всьому цьому я і буду наголошувати у своєму виступі у ВР. У нас вже є підтримка серед депутатів профільного комітету і серед багатьох студентських організацій, необхідно продовжувати підтримку цього пакету ініціатив, і я впевнений, що наша мета буде досягнута. Тому ми просимо всіх студентів, які підтримують це, розповідати про студентських пакет законодавчих ініціатив в своїх спільнотах, поширювати інформацію в соціальних мережах. Крім того, ми будемо раді, якщо будуть студенти, які приєднаються до команди з адвокатування цієї ініціативи і запропонують свої ідеї. Окремо наголошую,що розміщення у відкритому доступу всієї інформації про цей пакет, аж до протоколу обговорення є свідченням відкритості та прозорості в процесі їх формування».

 

http://studway.com.ua/studentiv-zaklikayut-2/

Залишити відповідь