Студентський портал

Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини

Без категорії

Як стати щасливішим?

Що потрібно для того, щоб стати абсолютно щасливим? Впевнені, для щастя, кожній людині потрібно щось своє. Хтось скаже, що для щастя йому необхідна любов близької людини, хтось вибере гроші або кар’єру, ну а хтось і зовсім, можливо, все ще не знайшов відповіді на це питання.

Насправді ж, всі умовності — нісенітниця. Стати абсолютно щасливою людиною, яка незмінно радіє приходу нового дня, може кожен, варто тільки захотіти. Розкриваємо кілька «чарівних секретів» по-справжньому щасливих людей. 

Не заздріть 

Можливо, ми відкриємо вам невелику таємницю, але порівнюючи себе з іншими, ви майже завжди будете відчувати себе нещасним, адже заздрить людина зазвичай лише тим, хто, на її погляд, вже кращий, більш вдалий або багатший, ніж вона. У заздрості ми ідеалізуємо життя інших людей, часто забуваючи про те, що у них, як і у всіх, теж існують проблеми.

Наприклад, подруга, у якої гарна грошова робота, може бути самотня або нещасна в особистому житті, знайома, яка вийшла заміж за багатого бізнесмена, змушена терпіти постійні зради, а популярний співак страждати від невиліковної хвороби.

Найкраще, що ви можете зробити, якщо дійсно хочете досягти в житті успіху або гармонії, це перестати пхати носа в чуже життя і зайнятися своїм.

Перестаньте залежати від чужої думки 

Людям властиво звертати увагу на те, що говорять про них інші. Часто думка оточуючих настільки для них важлива, що дуже впливає на їхнє життя. Пам’ятайте: скільки людей — стільки й думок. Та й яка різниця, що подумають ваші сусіди, скажімо, про ваше нове пальто? Головне, щоб воно подобалося вам.

Звичайно, вислухати чужу точку зору або пораду буває корисно, але це ні в якому разі не повинно впливати на ті рішення, які ви приймаєте. Зрештою, життя одне і вам його жити.

Умійте завжди знаходити в ситуації щось хороше

Знайти світлі сторони можна практично в усьому і завжди. Адже не дарма придумали прислів’я про склянку, яка наполовину повна або наполовину порожня. Ви повинні прагнути до того, щоб бачити друге, адже переможці здатні і самі створювати оптимізм.

Невдачі бувають у всіх, але будь-яка успішна людина знає, що провал — це всього лише чергова можливість витягти для себе корисний урок. Світ повний нескінченних можливостей, особливо у важкі часи.

Не шкодуйте про минуле 

Жити потрібно сьогоднішнім днем, а якщо і зберігати в пам’яті якісь емоції, то тільки хороші. Ностальгія — доля старості, у вас ще буде для неї час, зараз же постарайтеся встигнути якомога більше. Запам’ятайте: життя, це те, що відбувається з вами, поки ви читаєте цей текст.

Робіть добро 

Хороші вчинки роблять нас щасливішими, і справа не тільки в тому, що закон карми дійсно існує і відмінно працює, крім того вчені довели: добрі справи підвищують рівень серотоніну в організмі (так званого гормону щастя). Безкоштовна допомога тому, хто її потребує — потужний спосіб відчути себе краще. Неодмінно спробуйте!

Вмійте бути вдячними 

Навіть якщо в цей момент все в житті йде шкереберть, ви можете бути вдячні світу за те, що це життя у вас є. Ви навіть уявити собі не можете, скільки щасливих речей ви не помічаєте.

Візьміть собі за правило щодня перед сном згадувати, що хорошого у вас сталося напередодні, і говоріть «спасибі». Тоді, рано чи пізно, позитивні моменти самі почнуть притягатися у ваше життя.

Ніколи не втрачайте почуття гумору 

Гумор — це єдине, що здатне «тримати» людину, навіть у найскладніші часи. Тому дуже важливо навчитися сміятися над самим собою. Самоіронія — це ознака сили духу. Як тільки ви навчитеся визнавати власні недоліки, і ставитися до подій, що відбуваються у вашому житті, з гумором, щастя прийде саме по собі.

Навчіться прощати 

Навіть якщо кілька років тому ви посварилися з найкращою подругою, і ця сварка стала фінальною крапкою у ваших з нею стосунках, або вас кинув хлопець, не варто згадувати про це все життя. Усі хвороби від злості чи образи, яка накопичується у нас всередині, а ви ж не хочете хворіти?

Ніколи не переставайте відкривати нове 

Справжнє щастя приходить лише до тих, хто в якийсь момент може зупинитися і сповна насолодитися моментом, у якому живе. Збирайте емоції, нові знання, відкривайте для себе країни і міста і тоді кількість моментів, здатних принести вам справжнє щастя, буде рости з кожним днем.

Залишити відповідь