Студентський портал

Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини

Без категорії

Пам’ятні речі, які варто зробити в житті

Кожного дня ми займаємося різними речами, здійснюємо різні вчинки, часом машинально, не помічаючи як життя стрімкіше проноситься повз. Щось в наших діях нам нав’язується ззовні (тв, новини, інтернет, газети), щось переймаємо від друзів і колег, щось просто модно. Часом ми зовсім забуваємо про творчість і креатив, які неможливо купити, а можна лише створити.

Отже, відпустіть свою фантазію на волю. Пропонуємо вам зробити 29 яскравих речей, які розфарбують ваші будні в яскраві кольори і запам’ятаються надовго.

1. Намалювати свою картину

Неважливо, що ви не художник і це не буде роботою да Вінчі. Купіть полотно, раму, мольберт, і намалюйте свою картину життя. Написати книгу може кожен, а ось з картиною складніше. Як закінчите, повісьте намальоване на стіну.

2. Врятувати чиєсь життя

Здайте кров, пожертвуйте гроші на операцію. Навчіться надавати першу, невідкладну допомогу. Може колись саме вам випаде нагода врятувати когось від смерті.

3. Пожертвувати свої речі для бідних або тих, хто їх потребує

Ми часто викидаємо на смітник багато непотрібних, на наш погляд, речей, яких можуть потребувати інші. Набагато приємніше буде ощасливити їх таким подарунком.

4. Посадити дерево або сад

Якщо у вас немає дачі або місця біля будинку, це можна зробити в парку або в лісі. І неважливо, що цього ніхто не побачить, не оцінить і не дасть вам медаль. Зробіть це для планети, для майбутнього, яке у нас обов’язково буде.

5. Відвідайте святе місце

Зробіть це, незалежно від віросповідання і ваших поглядів на віру. Це дасть вам можливість задуматися над своїм життям. Може після цього ви щось зміните в ньому, наведете порядок у своїй голові, задумаєтеся про сенс існування людей.

6. Помандрувати автостопом

Ризикніть, воно того варте! Нові враження, знайомства і забуте відчуття невідомості.

7. Вивчити іноземну мову і завести друзів із цієї країни

Кожна нова мова — це ще одна особистість у вас. Нова мова — це цілий пласт культури, звичаїв, відносин і вражень. Не позбавляйте себе такого задоволення! Чим більше мов ви вивчите — тим повніше світ відкриється для вас.

8. Помандрувати за допомогою каучсерфінгу

Каучсерфінг — це мережа відкритих людей, які готові допомогти. Вам безкоштовно нададуть нічліг і іншу допомогу під час вашої подорожі. І не важливо, у яку країну — там завжди знайдеться парочка відповідних варіантів. Плюс, з його допомогою ви зможете здійснити і попередній пункт.

9. Влаштуватися волонтером

Немає нічого кращого, ніж допомагати іншим. Приберіть парк, допоможіть бездомним, нагодуйте голодних, переведіть бабусь через дорогу. Проявіть свої людські якості.

10. Прожити одному 7 днів поза цивілізацією

Без інтернету, телевізора, телефону і комп’ютера, далеко від людей і засобів комунікації. Звучить як подвиг, правда? Так воно і є! Всього якийсь тиждень, а повернетеся ви вже зовсім іншою людиною. Почистите мозок і душу від непотрібних файлів, прийде ясність і бажання йти вперед.

11. Завести особистий щоденник, записувати туди всі думки і ідеї

А потім передати його у спадок своїм дітям чи онукам, щоб вони краще пізнали тебе і твій внутрішній світ. Кожен був би не проти отримати такий від свого батька або дідуся. Зробіть це сімейною традицією.

12. Знайти людину (або декілька), яка має таку ж мрію як у вас

І разом спробувати досягти її. Почати можна з чогось дрібного. І хто знає, може в процесі ви зустрінете не тільки друга з досягнення цілей, але і супутника життя? Адже у вас буде стільки спільного і цікавого!

13. Купити букет квітів і подарувати перехожим

Одна квітка — начебто дрібниця, але приємно буде кожному. Ви відчуєте це, коли побачите посмішки і вдячні очі.

14. Віднести в дитбудинок свої дитячі речі або іграшки

Можна так само зробити грошовий внесок або просто з’їздити до дітвори в гості. У світі стільки малюків, обділених долею, які потребують уваги, любові і тепла. Не будьте байдужими до них.

15. Організувати або взяти участь у флеш-мобі

Це може бути все, що завгодно! Ви зможете відчути себе в ролі актора або танцюриста індійських серіалів. Сміху, радості та позитиву це принесе чимало.

16. Знайти стару фотографію зі своїми друзями, зібрати їх знову на тому ж місці і зробити таку ж фотографію, але де ви вже дорослі

Напевно деяких друзів і знайомих на старій фотці ви вже з десяток років не бачили — буде відмінний привід знову побачитися. А раптом старі дружні зв’язки оживуть і ви знайдете близьку людину знову?

17. Скласти генеалогічне дерево

Хоча би до 10 покоління, а краще більше. Ви повинні знати, хто ваші предки і шанувати пам’ять про них. Хто знає — може з вас почнеться слава вашого роду або у вас тече благородна кров? Зробіть це, поки ваші старі родичі ще живі.

18. Цілий день не брехати, не лицемірити

Говорити все, що думаєш і відчуваєш. Складний виклик. Але постарайтеся вийти за рамки, не варто боятися наслідків. Через 10 років ви навряд чи пригадаєте про ті проблеми, які виникли через вашу щирість. А цей день може змінити ваше життя назавжди.

19. Створити дошку свого натхнення

Не плутати з дошкою візуалізації, це зовсім різні речі. Усі ми іноді сердимося, погано себе почуваємо і відчуваємо злість, агресію. У всіх іноді опускаються руки і немає сил далі боротися, і досягати цілей. Створіть дошку або плакат з фотографіями, малюнками, речами, які на 100% завжди зможуть вас розвеселити, надихнути, мотивувати і вдихнути віру в себе.

20. Зробити подарунок своїми руками

І подарувати його рідній або близькій людині. Вкладіть всю свою уяву, усі свої здібності і бажання зробити приємно. Але даруйте просто так, без очікувань! Пам’ятайте, головне увага.

21. Влаштуйте свято-сюрприз для дорогих вам людей

І не важливо, скільки у вас грошей. Просто прикрасьте будинок кульками, спечіть торт, вивчіть пісню. Адже важлива не вартість свята, а сила почуттів, які ви вкладаєте в це, і те здивування і щастя, що ви подаруєте.

22. Зробити свою особисту капсулу часу

І покласти в неї своє послання майбутнім сучасникам. Пошліть частинку себе в подорож у часі. Раптом це допоможе нащадкам розгадати якусь таємницю минулого?

23. Побути місяць вегетаріанцем

Повірте — ніякої шкоди здоров’ю ви не завдасте, але врятуєте кілька невинних життів, і, можливо, вам сподобається це.

24. Відкладати кожного дня невелику суму

А через 5 років на зібрані гроші, разом із друзями зробити те, що завжди хотіли, але не вистачало грошей. Здійсніть мрію, хоч і через 5 років. Це виховає у вас завзятість та цілеспрямованість. Доведіть собі, що ви варті.

25. Зшити самому собі одяг

І, можливо, одягатися в нього. Усі ми носимо одяг, але ж його хтось створює. Станьте і ви творцем своєї лінії одягу для самого себе. Креативних вам ідей. Якісних матеріалів і побільше кольору.

26. Навчитися якомусь прикладному навику

Наприклад, бджільництву, або садівництву, різьбі по дереву або кладці цегли. В епоху, коли все можна робити правою рукою, тримаючи її на мишці, це стане для вас ковтком чистого повітря. Адже це так приємно — вміти робити щось матеріальне, нехай навіть це лагодження водопроводу.

27. Посадити 7 дубів, виростити і через років 20-30 зрубати

Навіщо? Щоб зробити дошки і постелити в будинку свого сина дубовий паркет! І коли він буде ходити по цій підлозі зі своїми дітьми, і підлога буде тихо поскрипувати, він буде згадувати, що цю підлогу для нього зробили ви. І ваші онуки, і правнуки про це знатимуть.

28. Написати реальні листи і подарувати реальні листівки

Десь написали, що після ери людства не залишиться ніяких відомостей, оскільки все зберігається в електронному вигляді. То може варто дарувати близьким реальні листівки, писати реальні листи на папері, а не в sms і по e-mail, друкувати фотографії в альбоми, а не викладати на стіну в соц. мережах?

29. Додати до цього списку особисто свій пункт і виконати його

Це може бути ваша заповітна мрія, або те, що ви дуже боїтеся зробити.

Залишити відповідь