Студентський портал

Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини

Без категорії

День державного прапора України

День Державного прапора України традиційно святкується 23 серпня. Приводом для цього стало підписання Президентом України Указу в 2004 році, про встановлення Дня Державного прапора України, який з цього моменту свткування проходять 23 серпня. А до цього було такий же свято, але відзначалося він тільки у Києві на міському рівні.

До проголошення цього свята офіційним, воно відзначалося тільки в Києві 24 серпня, тому що в цей день у 1990 році, ще до прийняття незалежності країни синьо-жовтий підняли над Верховною Радою України.
Офіційно синьо-жовтий став прапором України в 1991 році. Тоді, після провалу Серпневого путчу, депутати занесли прапор України у Верховну Раду і освятили його там. І, навіть зараз, саме це прапор збережений, як реліквія за склом у Верховній Раді України.
А 4 вересня 1991 року після завдяки голосуванню синьо-жовтий став державним прапором країни.
А вже у 1992 році Верховна Рада прийняла закон, який напевно стверджував прапор як головний символ України.
Після цього, в 2004 році був підписаний Указ “Про День Державного прапора України”. І завдяки цьому перше свято, на честь прапора України, проходив вже тоді.
А в 2009 році це свято стало офіційним. Все завдяки Указу Віктора Ющенка, який заснував щорічну офіційну і урочисту частину Дня прапора України. З того моменту буде святкуватися вже 8 День Державного прапора України.

В цей день завжди проводиться досить багато урочистостей. А найголовніше з них завжди проходить в 9 ранку. Це підняття Державного прапора України біля всіх установ країни. Це відбувається не тільки у великих містах, але в невеликих містечках і навіть в селищах.
Всі утанови країни, і деякі навіть за межами України вивішують державний прапор.
А найбільші урочистості завжди проходять у найбільших містах України. Часто проходять різні заходи, особливо флеш-моби.

Залишити відповідь