Студентський портал

Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини

Без категорії

Найкращі музичні фестивалі Європи 2017

Музика та мандри. Що може бути краще? Однозначно – нічого. Тому пропонуємо тобі об’єднати ці дві неймовірні втіхи – вирушай на музичний фестиваль у Європі. Не гай часу, плануй подорож і позначай червоним дні у календарі. Буде гаряче.

Glastonbury Festival

Дата: 21-25 червня
Місце: Сомерсетшир, Великобританія
Вартість: 238 фунтів + 5 фунтів плата за бронювання. На цей час уже всі квитки розкуплено, але організатори влаштують перепродаж повернутих квитків. Тому ще є шанс

Це один із найважливіших рок-фестивалів світу. Такий собі «британський Вудсток». Він відбувається ще з 1970 року поблизу міста Ґластонбер. Засновник фесту – фермер Майкл Івіс. Цьоргорічні хедлайнери: «Radiohead», «Foo Fighters», Ed Sheeran, Kris Kristofferson. Також у межах фестивалю відбудуться виступи фольклорних, танцювальних, циркових колективів. Словом, нудно точно не буде.

Opener Festival

Дата: 28 червня – 1 липня
Місце: м. Ґдиня, Польща
Вартість: 239 злотих – 1 день, 369 злотих – 2 дні, 559 злотих – 4 дні (без кемпінгу)

Музичний фестиваль на північному узбережжі Польщі. Уперше відбувся у 2002 році. Минулоріч його відвідали 120 тисяч шанувальників музики, а ще – зірки світового масштабу Red Hot Chili Peppers. Ти не можеш пропустити таку подію! Оголошені учасники: Radiohead, Warpaint, Michael Kiwanuka, Foo Fighters, Moderat, Royal Blood, The XX, The Dumplings, George Ezra, Tako Hemingway.

Rock Werchter

Дата: 29 червня – 2 липня
Місце: село Верхтер, Бельгія
Вартість: 236 євро – 4 дні, 100 євро – на 1 день

Найбільший музичний фестиваль Бельгії і один із найбільших у Європі. Уперше був організований у 1974 році. Оголошені учасники: Birdy, Nathaniel Rateliff & The Night Sweats, Xavier Rudd, Whitney, Jimmy Eat World, Machine Gun Kelly, Tourist LeMC, G-Eazy, Prophets of Rage, The Kills, Crystal Fighters, Kaleo, Warhaus, Benjamin Clementine.

Garorock

Дата: 30 червня – 2 липня
Місце: м. Марманд, Франція
Вартість: 49 євро – 1 день, 90 євро – 2 дні, 120 євро – 3 дні

Один із найбільших рок-фестивалів Франції, заснований у 1997 році. Щороку його відвідує понад 50 тисяч меломанів. Особливість фестивалю – спеціальна програма для дітей «Garorock – Garokids». Вона розрахована на дітей 6-12 років. Тому сміливо можеш брати з собою молодших сестер або братів. Анонсовані виконавці: Justice, Phoenix, London Grammar, M.I.A., Royal Blood, Foals, Mac Miller, La femme.

Rock for people

Дата: 4-6 липня
Місце: м. ГрадецьКралове, Чехія
Вартість: 72 євро – 3 дні

Один із найпопулярніших фестивалів у Чехії, уперше проведений у 1995 році. Окрім найрізноманітнішої музики – рок, інді, панк, хардкор, поп, хіп-хоп – на фестивалі також відбуваються дискусії, семінари, ігри. Цьогорічні учасники: Kapely, Die Antwoord, Evanescence, Foster the People, Cage The Elephant.

Super Bock Super Rock

Дата: 13-15 липня
Місце: Парк Націй, м. Лісабон, Португалія
Вартість: 55-300 євро

Фестиваль поєднує у собі рок, інді, електро. Проводиться у парку, що розташований за 15 хв ходьби від Лісабона. Відбувається щорічно з 1990 року. Цьогоріч відвідувачів тішитимуть The Orwells, London Grammar, Tyler, The Creator, Seu Jorge, James Vincent McMorrow, Kevin Morby.

Festival Internacional de Benicаssim

Дата: 13-16 липня
Місце: м. Бенікасіма, провінція Кастельйон, Іспанія
Вартість: 90-149 євро

Уперше відбувся у 1995 році. Поєднує у собі електронну, рок-музику й інді. Цьогоріч на сцені фестивалю запалюватимуть The Red Hot Chili Peppers, The Weeknd, Kasabian, Foals, Los Planetas, Ride, Bonobo. Також тут можна буде переглянути короткометражні фільми та модні покази, виставки художників. Минулоріч фестиваль відвідали 150 тисяч осіб. У 2017 році організатори сподіваються на ще більшу цифру. Таке пропустити не можна.

Positivus

Дата: 14-16 липня
Місце: м. Салацгріва, Латвія
Вартість: 35,60 євро – 1 день, 50,60 євро – 2 дні, 75,60 – 3 дні (без кемпінгу)

Щорічний триденний музичний фестиваль у Латвії. Найбільший фест музики та мистецтва у країнах Прибалтики. Уперше відбувся у 2007 році. Поєднує різні жанри: інді, поп, фолк. Оголошені учасники: Mew, Austra, JP Cooper, Dagamba, Eska, Julia Jacklin.

Woodstock Festival

Дата: 3-5 серпня
Місце: м. КощтиннадОдрою, Польща
Вартість: безкоштовно, місце у наметовому містечку – 69 злотих

Девіз польського «Вудстоку»: «Любов, дружба і музика». І таким він є ще 1995 року, відколи проводиться фест. Цього року хедлайнерами будуть: «Amon Amarth», «Trivium», «Slaves», «Domove Melodie», «The Quemists». Також, крім музичних легенд, на фестиваль часто навідуються відомі люди з різних країн та політичні лідери Польщі.

Sziget

Дата: 9-16 серпня
Місце: м. Будапешт, Угорщина
Вартість: 275 євро за п’ятиденний квиток (до 31 травня, далі – 299 євро), 299 євро за тижневий квиток (до 31 травня, далі – 325 євро)

Один із найбільших європейських фестивалів. Відбувається з 1993 року. Музична програма є багатожанровою, щось для себе знайдуть навіть найвибагливіші меломани. Окрім музичної, ще є театральна та мистецька сцени. Анонсовані учасники: Kasabian, Major Laser, Flume, alt-J, Billi Talent, George Ezra, Tom Odell, DJ Shadow.

Lowlands

Дата: 18-20 серпня
Місце: м. Біддінгхейзен, Нідерланди
Вартість: 175 євро +10 євро за сервіс – квиток на 3 дні, 1650 євро +10 євро за сервіс – груповий квиток (для 10 осіб).

Перший фестиваль відбувся у серпні 1993 року. І з того час тут не лише можна послухати музику, але й побачити театральні вистави, фільми. Уже оголошено деяких учасників: Mumford&Sons, The XX, Editors, alt-J, Bastille, Cypress Hill, Elbow, Flume.

Mercat de Musica Viva de Vic

Дата: 13-17 вересня
Місце: м. Бік, Іспанія
Вартість: концерти на відкритих майданчиках безкоштовні, вартість квитків на виступи у приміщенні поки не опублікована

На цьому фестивалі можна познайомитися з музикою Каталонії, Іспанії, Середземномор’я й інших регіонів світу. Відкриті майданчики розташовані по всьому стародавньому місту Бік (Vic), у якому ти зможеш відчути ритм іспанського життя. Програма поки що не опублікована.

Залишити відповідь