Студентський портал

Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини

Без категорії

Можливості онлайн-освіти Найцікавіші курси українською мовою від платформи “Prometheus”

1. Вступ до кардіології. Патофізіологія серцево-судинної системи

Як зрозуміти молекулярні механізми скорочення серця і “знайти” серед них вихід на патологію? Що таке ремоделювання серця? Які процеси лежать в основі розвитку ішемічної хвороби серця? Як зрозуміти патологію артеріальної гіпертензії, атеросклерозу? Відповіді на ці та безліч інших запитань ви зможе отримати в онлайн-курсі “Вступ до кардіології. Патофізіологія серцево-судинної системи” від студентської платформи KIVI та Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця.

Разом із вами розпочнемо навчання з базових деталей, повторимо необхідні поняття з нормальної анатомії, гістології, фізіології. На основі цього спробуємо пояснити деякі патологічні процеси, їхню етіологію та можливі напрямки терапевтичного коригування.

2. Як створити стартап

Ви давно планували започаткувати стартап? Втомились працювати на когось і мрієте про власну справу? Тоді цей легендарний курс, що восени 2014 року читався у Стенфордському університеті, саме для вас!

Знамениті викладачі-практики розкажуть як знаходити бізнес-ідеї та оцінювати їх, як залучати клієнтів і постійно збільшувати продажі, а ще про те, як будувати успішну бізнес-стратегію та підбирати команду. З цим курсом ви пройдете шлях побудови своєї справи “з нуля” до управління компанією. Жодних складних теорій — лише практичні поради й приклади.

3. Бізнес-англійська

Володіння основами бізнес-англійської сьогодні стає все більш необхідним, якщо ви хочете отримати гарну посаду і плануєте працювати з іноземними клієнтами.

В процесі викладання бізнес-англійської я зрозуміла, що насправді 20% мови використовується 80% часу. Цей принцип, відомий як принцип Парето, і був покладений в основу цього курсу. Володіючи цими базовими правилами та найбільш поширеною лексикою, а також ефективно і креативно використовуючи їх, ви зможете ефективно користуватися англійською у бізнес-середовищі.

Цей курс націлений на те, щоб допомогти вам вивчити ключову бізнес-лексику та деякі елементи граматики, і разом спробувати використовувати ці знання на практиці у робочих ситуаціях.

4. Основи програмування CS50

Якщо ви давно мріяли навчитися програмувати — цей курс створений саме для вас! Курс CS50 Гарвардського університету вважається найкращим курсом з основ програмування в світі і відтепер він буде доступний українською мовою. Про його легендарний статус свідчить те, що в 2015 році Єльський університет відмовився від власного вступного курсу програмування для першокурсників на користь використання курсу CS50 в своєму навчальному процесі! Станом на 2015 рік офлайн версія CS50 також є найпопулярнішим курсом за вибором в Гарвардському університеті.

Курс розрахований як на повних новачків, так і на тих слухачів, хто вже має невеликий стартовий досвід в програмуванні.

5. Культурологія

“Культурологія для всіх” — онлайн-курс, який допоможе відповісти на ці та інші запитання, а також стане важливою сходинкою у розумінні науки, яка вивчає смислові аспекти культури. Культурологія з’явилась порівняно нещодавно, але швидко набуває популярності у зв’язку з культуроцентричною моделлю розвитку сучасного світу та концепції креативної економіки. Крім того, вона має значний практичний характер, адже поєднує в собі соціологію, мистецтвознавство, філософію та інші дисципліни

Лектори онлайн-курсу висвітлюють культуру як феномен, який пронизує все наше життя, а тому маємо нагальну потребу в її розумінні. Лекції насичені прикладами з української і світової культури, з історії культури і нової палітри сучасних арт-практик.

Опанування запропонованого онлайн-курсу стане в нагоді для тих, хто прагне навчитись культурологічного аналізу творів мистецтва і суспільних явищ та процесів; творчого засвоєння культурних цінностей, їх критичного переосмислення і перетворення у надбання власної світоглядної культури; допоможе включенню у міжкультурний діалог; застосуванню отриманих знань у майбутній професійній діяльності.

Залишити відповідь