Студентський портал

Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини

Без категорії

Всесвітній День довкілля

Всесвiтнiй День довкiлля був установлений Генеральною Асамблеєю Органiзацiї Об’єднаних Нацiй у 1972 році, щоб вiдзначити відкриття Стокгольмської конференцiї по довкіллю, яка стала однією з найважливіших в історії екологічного руху.

В Україні День довкілля відзначається щорічно у третю суботу квітня. Як і загальносвітовий День навколишнього середовища він є кульмінацією багатьох заходів, спрямованих на позитивні екологічні зміни. Їх метою є залучення громади до поліпшення стану довкілля, озеленення, благоустрою населених пунктів та прилеглих до них територій, очищення водних джерел, збереження заповідних об’єктів, поширення екологічних знань і багато іншого.

Отже, давайте у Всесвiтнiй День довкiлля прилучимося до нової етики глобального пiклування та збереження. Зробімо все, аби наші рідні українські краєвиди тішили око і веселили душу, щоб і наші нащадки мали можливість насолоджуватися неповторною красою та унікальністю рідного краю. Кожна людина, небайдужа до проблем природи, має зробити свій внесок у спільну справу, щоб із чистою душею та затишним довкіллям вітати щедру українську весну

Залишити відповідь