Студентський портал

Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини

Новини

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ РІДНОЇ МОВИ: ШАНУЙМО МОВНЕ БАГАТСТВО СВІТУ

21 лютого світ відзначає Міжнародний день рідної мови. Це свято, яке підкреслює важливість мовної різноманітності та заохочує до збереження та розвитку рідних мов усіх народів світу.

Міжнародний день рідної мови був проголошений ЮНЕСКО у 1999 році. Дата 21 лютого була обрана на честь пам’яті про події 1952 року в Бангладеш, коли під час протестів за визнання бенгальської мови державною загинуло кілька студентів.

Рідна мова – це не просто засіб спілкування, ключ до культури, історії та самоідентифікації народу. Вона формує наше світосприйняття, дає нам можливість виражати свої думки та почуття, творити та ділитися своїм знанням з іншими.

Студенти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, розуміючи важливість рідної мови, зробили відеофлешмоб в якому кожен факультет декламував українські вірші відомих поетів України.

Міжнародний день рідної мови – це нагода для нас усіх задуматися над важливістю мовної різноманітності та зробити свій внесок у збереження та розвиток рідних мов.

Давайте разом збережемо мовне багатство світу!

 

Декламування:

Факультет фізики математики та інформатики

Факультет мистецтв

Факультет філології та журналістики

Факультет фізичного виховання

Факультет початкової освіти

Факультет природничої освіти та природокористування

Інститут економіки та бізнес-освіти