Студентський портал

Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини

Новини

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ГРАМОТНОСТІ

Грамотність людини є запорукою її успіху, вона дає можливість отримати доступ до певної інформації, розширити свої життєві можливості, побороти негативний тиск навколишнього середовища та зробити свій свідомий вибір. Це – основа для подальшого особистого розвитку.

Традиція відзначати цей день започаткована відповідною рекомендацією Всесвітньої конференції міністрів освіти з ліквідації неграмотності, що відбулася в Тегерані у вересні 1965 р. Саме ця конференція рекомендувала проголосити 8 вересня – дату урочистого відкриття конференції – Міжнародним днем грамотності (International Literacy Day), та святкувати його щорічно в усьому світі.

Студентською радою Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини було розроблено опитування для студентів на офіційній сторінці університету в Instagram на перевірку їхньої грамотності. В середньому в опитуванні взяли участь 184 студенти.

У поняття «грамотність» не варто вкладати тільки вміння читати та писати. Це примітивна частина вміння бути грамотною людиною, а ось здатність використовувати прочитане, одержувати нові знання для себе та передавати їх іншим – це і є грамотність.

Щиро вдячні кожному, хто долучився до опитування. Студенти показали свій високий рівень знань, які можна побачити у фото-звіті. Тому даємо вам ще 5 кроків до грамотності:

  • Багато читай.
  • Коли сумніваєшся – зупинись, проаналізуй.
  • Потоваришуй з орфографічним словником.
  • Працюй над власними текстами.

Взаємне вдосконалення допоможе вам стати грамотними