Студентський портал

Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини

Новини

СТУДРАДА УДПУ ВЗЯЛА УЧАСТЬ У РОБОТІ НАЦІОНАЛЬНОГО ФОРУМУ ОРГАНІВ СТУДЕНТСЬКОГО САМОВРЯДУВАННЯ

Заступниця голови студентської ради Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Юлія Зінченко взяла участь у роботі Національного форуму органів студентського самоврядування, який проходив на базі Державного податкового університету.

Метою форуму стало обговорення актуальних питань щодо розвитку студентського самоврядування, обмін досвідом та пошук нових партнерів для подальшої співпраці.

Офіційна частина заходу розпочалась з дискусії-обговорення на тему «Напрямки розвитку студентського самоврядування в Україні», яка у змішаному форматі об’єднала понад 160 здобувачів і представників органів студентського самоврядування з 51-го українського закладу вищої освіти.

Після завершення обговорення на гостей чекав культурний вечір з виступами учасників чемпіонату світу з танцювального спорту групи КСБТ «Адажіо» й чвертьфіналіста «Голосу Країни» Володимира Хоменка та оглядова екскурсія «Ірпінь – місто-герой після деокупації».

Другого дня відбувся Національний форум органів студентського самоврядування. Упродовж дня здобувачі та лідери студентського самоврядування активно працювали на тематичних майданчиках, де були представлені такі теми для обговорення: «Сучасний стан правового регулювання студентського самоврядування в Україні»; «Імплементація іноземного досвіду студентського самоврядування у вітчизняну практику»; «Проблеми фінансування органів студентського самоврядування»; «Роль студентського самоврядування у забезпеченні якості освіти в умовах воєнного стану»; «Взаємодія студентського самоврядування з адміністрацією ЗВО та органами влади»; «Ризики та перспективи студентського самоврядування в умовах онлайн-формату навчання».

Спеціальним гостем другого дня Форуму став освітній омбудсмен України Сергій Горбачов.

Також в онлайн-режимі до заходу долучилася представниця Європейського Союзу студентів, яка поділилася з учасниками досвідом роботи Союзу та проєктами, які реалізуються у межах надання освітніх можливостей та програм підтримки для українських студентів.

 

Фінальною крапкою Національного форуму стало підбиття підсумків, планування подальшої співпраці студентської молоді та спільне виконання «Червоної рути» під акомпанемент гітари.