Студентський портал

Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини

Новини

Актуальні літературні конкурси для творчої молоді

Життя — це творчість! Відома американська письменниця, авторка світового бестселера «Їсти, молитися, кохати», Елізабет Ґілберт стверджує, що творчість оточує нас всюди, немов «велика магія» витає скрізь, надихаючи на все нові й нові звершення. Але тільки ті, хто справді прагне творити вирушають у незабутню мандрівку світами фантазії, відкриваючи незвідане й досі незнане. Сьогоднішня добірка посилань стане корисною молодим літераторам, які вправляються в мистецтві слова — прозового чи поетичного.

«Подвійні 20-ті» 

Літературно-художній журнал «СТОС» до 15 лютого (включно) приймає оповідання на конкурс, що присвячений «новим 20-м». Тематика конкурсу — майбутні 20-ті рр. ХХІ століття. Куди ми рухаємося? Якими уявляємо свої найближчі 10 років? Що відчуваємо, коли думаємо про них? Наскільки ми відрізняємося від тих, хто писав сто років тому? Чому нині стандарти найчастіше подвійні (недарма ж назва конкурсу «Подвійні 20-ті») і чи може це змінитися у майбутньому?

5 квітня закінчується прийом робіт на конкурс історичних оповідань «ProМинуле» , який проводиться уже втретє, й цьогоріч тематика робіт має перегукуватись із українським містом 1920-х років. Традиційно, за підсумками конкурсу, дюжина кращих творів буде видана збіркою у видавництві «Темпора». Окрім того, у студентів нашого університету вже є приємний досвіт участі та перемоги в цьому літературному конкурсі.

Для молодих творців поезії чудово підійде VIІ Міжнародний поетичний конкурс «Гайвороння» . А тим, хто не обмежує себе короткою прозою чи поезією, прагнучи написати щось масштабніше, ми рекомендуємо конкурс романів «Кохання і Місто», переможець якого зможе опублікувати свою книгу у видавництві «КСД». Детальніше за посиланням.

У сучасному бурхливому світі не забувайте: творчість — це маленький прихисток для душі, що наповнює життя новими мріями, які потрібно втілювати в життя.

Залишити відповідь