Студентський портал

Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини

Без категорії

ГРУПИ СМЕРТІ ПРОТИ ЖИТТЯ – БУДЬТЕ СВІДОМИМИ І УВАЖНИМИ! БЕРЕЖІТЬ СЕБЕ! ЖИТТЯ – ПРЕКРАСНЕ!

Так звані групи смерті «Червона сова», «Синій кит», тепер ще якесь «Мо-мо» – не ведіться на всі ці химери! Будьте свідомим того, що життя  прекрасне і всі ці страшилки не вартують ані вашої уваги, а тим паче вашого дорогоцінного життя! Якщо ви помітили у когось такі повідомлення чи бачите, що ваш друг чи подруга, сусід по кімнаті, одногрупник, молодші братик-сестричка ведуть себе неоднозначно чи помітили якийсь страх у їх очах, невпевненість, зміни в поведінці – поговоріть з ними, розпитайте, а потім порадьтеся зі старшими, зверніться до рідних. Одним словом – РЕАГУЙТЕ!!! Реагуйте вчасно. Не варто витрачати життя на такі мізерні речі – життя дорожче! Навіть якщо ви повністю впевнені в тому, що ніхто не зможе зламати вашу залізну волю і скаламутити кристально-чистий розум, змусивши втратити жагу до життя, спілкуватися з МОМО не варто!!!

Нова гра-вбивця  має образи дивних ляльок, які створює японська художниця. Одна з таких ляльок стала праобразом гри-пошесті «Мо-мо». Вночі на телефон надходять повідомлення з пропозиціями пограти, якщо «ні», – починаються погрози. Першою жертвою гри в Україні стала 13-річна дівчинка з Кривого Рогу, яка стрибнула з 6-го поверху. Вона вижила, але знаходиться в критичному стані. У її телефоні знайдені сліди цього монстра. Що характерно, «Мо-мо» спілкується усіма мовами, знає друзів та навіть де працюють батьки.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=288&v=hNOORAL8fR4

Момо – це вірус, який додає в ваші контакти в WhatsApp контакт на ім’я МОМО – від однієї аватарки вразливих вже пробирає страх. Але лякає зовнішнім виглядом МОМО не обмежується, потрапивши в ваш «коло спілкування», вона починає відправляти вам загрозливі листи, фото і відео, може вже спочатку володіти певний вашою особистою інформацією і намагається отримати доступ до нової.MOMO WhatsApp: що це, вірус або гра, чим небезпечний монстр МОМО, що відомо про нього зараз

Голосовим спілкуванням МОМО теж користується – голос у вірусу не з приємних – зіткнулися з ним відзначають, що стає дуже не по собі від його шипіння і інтонацій. Деякі відзначали появу суїцидальних думок після спілкування з МОМО – в цьому він схожий на Синього Кита.

Сприймати МОМО як гру вкрай не рекомендується – дітям, підліткам та вразливим натурам спілкування з цим вірусом НЕБЕЗПЕЧНО. Крім того, слід пам’ятати про те, що МОМО намагається змусити жертву здійснювати жорстокі, небезпечні дії, вимагає ваші персональні дані – і це теж не обіцяє нічого хорошого.
До Росії він також дістався – після того, як почав наводити жах на користувачів Ватсапа в Латинській Америці, в Аргентині був зафіксований перший випадок самогубства через МОМО. Зараз цей вірус перекинувся в Європу – жителі Німеччини і Іспанії зокрема вже скаржаться на страшну активність МОМО.

Звідки взялася МОМО, хто такий МОМО?
MOMO WhatsApp: що це, вірус або гра, чим небезпечний монстр МОМО, що відомо про нього зараз

А ось інформація про те, що таке Момо насправді. Жінка з моторошними, пташиними рисами обличчя і лапами замість ніг «прийшла» з японських міських легенд про птаха-матері і має цілком реальний образ скульптури. Тобто вигадувати її не довелося.

Цікаво, що фотографія контакту Момо – це фотографія скульптури, створеної японською компанією Link Factory, вперше виставленої в японській «моторошної» галереї Vanilla Gallery ще в 2016 році. Сама Link Factory спеціалізується на створенні такого роду речей для шоу, фільмів, реклами і т.д.

МОМО гра, вірус – додається в контакти користувачів WhatsApp, може відправляти фотографії і відео шокуючого змісту і навіть дзвонити по відеозв’язку ночами. Відомо, що істота спілкується з людьми з японського номера.
Крім того, Момо здатна відправляти запити персональної інформації або провокувати на якісь дії. Якщо користувач відмовляється від спілкування, йому починають загрожувати.

Які цілі у Момо, чого він / вона домагається?
Це або:

вірус, метою якого є збір персональних’ даних користувачів, психологічний тиск на жертву з метою штовхнути на злочин / самогубство;
рекламна кампанія фільму жахів;
несмішний до непристойності жарт.
Жертви гри МОМО – чи є вони, хто і як постраждав від вірусу МОМО
MOMO WhatsApp: що це, вірус або гра, чим небезпечний монстр МОМО, що відомо про нього зараз

Не так давно в Аргентині сталося самогубство 12-річної дівчинки, і видання Buenos Aires Times повідомляє, що причиною цього стала саме гра Momo. Якщо це так, то вона стане першою жертвою нового «додатки».

За даними поліції, перед самогубством жертва знімала свої дії на смартфон, і, швидше за все, хтось підштовхував її до суїциду. Є ймовірність, що саме за умовами отриманого нею завдання вона повинна була пройти «екстремальний тест», що закінчився її смертю. У Мережі відзначають, що дана гра схожа з популярним раніше в російському сегменті Мережі «Синім китом». Чи варто спілкуватися з Момо, що буде якщо відповісти на її повідомлення?
Навіть якщо ви повністю впевнені в тому, що ніхто не зможе зламати вашу залізну волю і скаламутити кристально-чистий розум, змусивши втратити жагу до життя, спілкуватися з МОМО не варто.Поліція офіційно порекомендувала користувачам не контактувати з Момо, адже невідомо, яку небезпеку становить вірус. В інтернеті є припущення про те, що Момо якимось чином отримує особисту інформацію користувачів. А інформація в наші дні – дуже серйозний засіб тиску. Не віддавайте добровільно ваші персональні дані в руки злочинців, можливо – психопатів.

Залишити відповідь