Студентський портал

Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини

Без категорії

Сьогодні відбулося заключне заняття «Академії молодіжного лідера»

Олександр Цебрій: “Учасники  проекту “Академія моложіжного лідера” підтвердили, що в Умані є люди, які хочуть творити зміни для кращого життя, змюнювати регіон, місто, його інфраструктуру. Хочу сказати, що всі проекти, які розробили молоді лідери дієві та мають право на життя. Дякую студентам за роботу та креативні ідеї. Бажаю успіхів та реалізацію планів”. Таки словами закінчилося заключне заняття «Академії молодіжного лідера-2018».

Проект був започаткований виконуючим обов’язки міського голови і втілений у життя відділом у справах сім’ї і молоді. Студентські лідери протягом декількох місяців не лише мали можливість познайомитися з системою органів місцевого самоврядування, а й самі взяти безпосередню участь у їх роботі.

Надзвичайно радісним фактом є те, що більшість учасників «Академії» – це студенти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини!

“Я з впевненістю можу сказати, що цей проект змінив моє життя. Норман Вінсент Піл колись писав: “Вір у себе! Без скромної, але розумної впевненості у власних силах, ти не зможете бути успішним і щасливим”. Дійсно! Це так важливо – допомагати молодим людям знаходити внутрішні сили для втілення їх мрій. Те, що надихає на перемоги не може бути неважливим.” – розповіла про свої відчуття Смілянець Олександра – учасниця проекту “Академія молодіжного лідера 2017-2018”.
Своєрідною дипломною роботою для кожного учасника «Академії» стала розробка проекту «Якби мером був я». У ньому студенти мали можливість презентувати власне бачення подальшого розвитку міста. Проектні ідеї були найрізноманітнішими – від побудови притулку для тварин до споруди пам’ятника жертвам Голодомору 1932-1933 років.
Три переможні проекти були відзначені особливими подарунками, серед яких проектна ідея студента фізико-математичного факультету Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Поліщука Дмитра про запровадження проїздних білетів в місті.

“Я досі не можу повірити в те, що “Академія” закінчилася. Я ще ніколи не зустрічав таких добрих і щедрих людей! Я буду сумувати за колективом і за роботою в міській раді”, – поділився враженнями Поліщук Дмитро – автор одного з трьох переможних проектів.

Такі проекти є дуже важливими для нашої держави, адже вони сприяють формуванню нового. суспільства. Саме українська молодь змінить нашу Україну. Надзвичайно важливо підтримати перші спроби молодих людей. “Академія молодіжного лідера” – це проект, який вселяє віру у можливість змін і розвитку вперед.

Перефразую відомий вислів Уоррена Баффета: “Правило №1 : Ніколи не губи віри в свої сили. Правило №2 Ніколи не забувай правило №1”.

Довідка. «Академія молодіжного лідера» – проект, який має на меті виховання нового покоління лідерів, підвищення професійної освіти молоді, сприяння талановитим студентам та аспірантам у набутті адміністративного та управлінського досвіду шляхом їх роботи у органах місцевого самоврядування.
Завданнями проекту є: дійснення підготовки нового покоління лідерів, управлінців, менеджерів для Умані; ознайомлення учасників проекту із законодавчою та нормативною базою органів місцевого самоврядування; сприяння підвищенню професійних знань, кваліфікації молоді;сприяння налагодженню діалогу між владою та молоддю; створення Банку суспільно-корисних ініціатив.

СМІЛЯНЕЦЬ ОЛЕКСАНДРА

Залишити відповідь