Студентський портал

Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини

Без категорії

МОН нагадало про заборону притягувати студентів до дисциплінарної відповідальності

МОН надіслало роз’яснення за ініціативою Української асоціації студентів. У ньому йдеться: «Абзацом третім частини шостої статті 42 Закону України «Про освіту», передбачено, що за порушення академічної доброчесності здобувачі освіти можуть бути притягнені до академічної відповідальності у вигляді відрахування із закладу освіти. Разом з тим перелік порушень академічної доброчесності вичерпно визначений частиною четвертою статті 42 цього Закону.

Інформуємо, що у разі наявності невідповідності окремих норм статутів, а також правил внутрішнього розпорядку закладів вищої освіти вимогам законодавства у частині встановлення дисциплінарної відповідальності для здобувачів вищої освіти, вимагаємо терміново їх вилучити».

Микита Євстіфеєв, координатор Національного об’єднання студентських експертів з питань якості вищої освіти Української асоціації студентів, у коментарі «Студвею» зазначив: «МОН констатував факт того, що такої заборони якраз ніде і не прописано. А тому і не заборонено (бо не дозволено)».

 

http://studway.com.ua/mon-nagadalo/

Залишити відповідь