Студентський портал

Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини

Без категорії

Не барись! Фестиваль документального кіно в Умані – на цих вихідних_ Lampa.doc-2018

Lampa.doc Фестиваль документального кіно просто неба має на меті в легкій та цікавій формі зруйнувати стереотипи, що документалістика – це щось нудне, пропагандистське чи суто фільми у стилі “дискавері”. Бо насправді це не так.

Умань була однією з “першовідкривачок” феcтивалю два роки тому, тож цьогоріч Lampa.doc приїздить до міста вже втретє. 24-26 серпня будемо дивитись документальне кіно під зорями на території Державний історико-архітектурний заповідник “Стара Умань” (вул. Небесної Сотні, 31).

Цьогорічна добірка Lampa.doc складається з 11 документальних фільмів виробництва України та Польщі останніх років, а також однієї стрічки з Росії – учасників і переможців національних та міжнародних кінофестивалів. Також можна буде побачити молоде українське кіно, зроблене в майстернях MyStreetFilmsUkraine фестивалю кіно та урбаністики 86, INDIE LAB. Лабораторія з кіновиробництва для молодих митців та в майстерні Сергія Буковського Майстерня.doc The Sergey Bukovsky Film Program.

🎬Кінопрограма фестивалю тематично спрямована на діалог між поколіннями та сімейні стосунки. Так, зокрема, у програмі представлений фільм-переможець Одеського міжнародного кінофестивалю «Головна роль» про видатну українську акторку Ніну Антонову, знятий її сином – одним з найкращих українських документалістів сьогодення Сергієм Буковським. Як завжди, в репертуарі є кіно з гумором: ліричний «Щоденник подорожі» метра польського документального кіно Пьотра Сташіка, іронічний фільм про свою родину «Кіно для Карлоса» від Ренато Боррайо Серрано, представника школи Марини Разбєжкіної, та самоіронічний погляд на маленьке польське містечко від Агнєшки Елбановської «Полонез». А ще кіно про дитинство та літо, каучсерфінг, будівництво болідів і багато іншого.

🎓У рамках освітнього блоку Lampa.doc до Умані приїздять режисерка фільму “На Великдень” Світлана Григоренко та співрежисерка “Діорами” Зоя Лактіонова, які розкажуть про особливості знімального процесу своїх стрічок та про майбутні проекти. Крім того, відбудеться презентація вражаючого та надихаючого медіа-проекту Ukraїner про маловідому Україну й українців, а також дві насичені та надзвичайно цікаві лекції про те, як полюбити документальне кіно, від кіноексперта Лук’яна Галкіна. Освітня програма проходитиме в денний час 25-26 серпня на 2-му поверсі ДІАЗ “Стара Умань” (вул. Небесної Сотні, 31).

Приходьте святкувати День Незалежності разом з нами! Усі заходи фестивалю відкриті для широкого загалу та є безкоштовними

Lampa.doc-2018 в Умані відбувається за підтримки Інституту Адама Міцкевича (Варшава), програми Culture Bridges, що здійснюється Британською Радою в Україні у партнерстві з EUNIC, Державного агентства України з питань кіно та Уманської міської ради.

Залишити відповідь