Студентський портал

Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини

Без категорії

ХТО НЕ ВСТИГ – ТОЙ ЗАПІЗНИВСЯ. Зарахування за державним або регіональним замовленням проводиться до 12-ї години 7 серпня

6 серпня 2018 року, завершивсяся термін, коли вступники на бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного та ветеринарного спрямування), які отримали рекомендації на бюджет, мали  виконати вимоги до зарахування – тобто подати необхідні документи до приймальних комісій вишів до 18-ї години.

Якщо вступник не виконав вимоги, то його рекомендація втрачається, а статус електронної заяви змінюється на «Виключено зі списку рекомендованих (навчання за кошти державного (регіонального) бюджету)». Такі вступники втрачають право в нинішньому році на зарахування (переведення) на навчання за державним та регіональним замовленням.

Усі вступники, що не отримали рекомендацію на бюджет, автоматично беруть участь у конкурсі на контракт за всіма своїми заявами. У разі отримання рекомендації статус електронної заяви вступника змінюється з «Допущено до конкурсу» або «Допущено до конкурсу (навчання за кошти фізичних та/або юридичних осіб)» на «Рекомендовано до зарахування (навчання за кошти фізичних та/або юридичних осіб)».

Зарахування на контракт може тривати до 30 вересня, однак конкретні терміни визначає кожен заклад самостійно.

Після 7 серпня також відбуватиметься переведення на вакантні місця бюджету. Воно має завершитися до 18 серпня. Право на переведення за всіма спеціальностями є у вступників, які мають спеціальні умови на участь у конкурсі. На переведення мають право також черговики, що не були рекомендовані за широким конкурсом на бюджетні місця, однак лише за тими спеціальностями, яким надається особлива підтримка, і, звичайно, у межах вакантних місць.

Для переведення вступники попередньо мають бути зараховані на навчання на контракт.

Нагадуємо, що МОН опублікувало список прохідних балів на спеціальності 2018 року.

Докладніше: https://bit.ly/2vnVMsp

Залишити відповідь