Студентський портал

Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини

Без категорії

Пріоритетні напрямки роботи з молоддю

Студентка УДПУ Катерина Чупіна взяла участь у робочій зустрічі із представниками ЮНІСЕФ в Україні, темою якої стало саме долучення нашого міста до міжнародної ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді».

Ініціатива «Громада, дружня до дітей та молоді» передбачає захист 5 базових прав дитини, включаючи право на освіту та охорону здоров’я. Громади, які вестимуть активну роботу в напрямку захисту прав дітей та молоді, отримуватимуть спеціальний статус, який дозволить громаді більш тісно працювати з іншими громадами, як всередині України, так і за її межами, залучати інвестиції, передусім, у соціальні проекти. Місто Умань увійшло до 20-ти міст, які першими спробують реалізувати ініціативу «Громада, дружня до дітей та молоді». Учасниками зустрічі стали координатори проекту від ЮНІСЕФ, представники відділів та управлінь Уманської міської ради, закладів охорони здоров’я, правоохоронних органів, громадських організацій, молодіжних об’єднань тощо. Реалізація ініціативи сприятиме залученню дітей та молоді до співпраці на всіх етапах розвитку міста, а також допоможе досягти цілей сталого розвитку на місцевому рівні.

Дуже важливо, щоб ті питання, які стосуються молоді, обговорювалися з молоддю та рекомендації, надані молодими людьми, враховувалися під час імплементації молодіжної політики.

Залишити відповідь