Студентський портал

Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини

Без категорії

МОЛОДІЖНА ПЛАТФОРМА – Проект “МАЮ ДУМКУ”

Формування  дієвої моделі молодіжних дорадчих органів на місцевому рівні – #Київ Обговорення Типових положень про молодіжні консультативно-дорадчі органи регіонального та місцевого рівнів – реєстрація до 27 липня

Питання “участі молоді” дедалі більше стає актуальним у сучасному українському суспільстві. Молоді люди хочуть мати можливості впливати на рішення громади чи цілої країни і нести спільну відповідальність за їх реалізацію. За останніми опитуваннями Міністерства молоді та спорту України більше 50% молодих людей – готові бути активними членами соціуму та комунікувати з владою, сприяти розбудові громад, де вони проживають, проте часто не мають реальних і дієвих інструментів.

Одним із інструментів участі молоді є молодіжні консультативно-дорадчі органи (молодіжні ради, комітети, парламенти), як освітня, комунікаційна та дорадча платформа для держави. Таких органів є велика кількість та вони дуже різні за формою і функціоналом, часто не виконують своє основне призначення – адвокатувати інтереси молоді. Такий інструмент потребує певного посилення, чим і займаються автори проекту “Маю думку”, які формують дієву модель молодіжних дорадчих органів на місцевому рівні.

Для їх повноцінної роботи має бути вироблений певний стандарт, в основу якого має лягти Типове положення про молодіжні консультативно-дорадчі органи для ІІІ рівнів: ОТГ (селищного, сільського), міського і обласного. Для розробки проекту такого положення та обговорення уже наявних напрацювань громадська організація “Молодіжна Платформа”, Міністерство молоді та спорту України запрошують на зустріч лідерів молодіжних консультативно-дорадчих органів України, представників експертних середовищ, молодіжних працівників, що займаються питання участі молоді.

Захід відбудеться 06 серпня 2018 року у коворкінгу IZONE у місті Києві. Деталі програми та організаційні питання відібраним учасникам буде надіслано на електронні адреси. Організатори компенсують транспортні витрати відібраним учасникам (не вище люкс класу).

Кількість учасників обмежена. Участь за відбором через аплікаційну форму – https://goo.gl/forms/dTiNaQof6URP8ptW2

Реєстрація триває до 27 липня. Не прогав такої можливості!)

 

Залишити відповідь