Студентський портал

Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини

Без категорії

КУПАЙЛО В ЛЕГЕДЗИНО – 2018 … І МИ ТАМ БУЛИ!

Етнографічне свято «Купала у Легедзиному» щорічно проходить на Черкащині в дні літнього сонцестояння на території музею Трипільської культури в селі Легедзине Тальнівського району. Свято традиційно починається опівдні біля музею і продовжиться ввечері на Купальському місці.Програма свята включала  художні виставки, покази етнографічного одягу різних регіонів України, купальські забави, концерт етнографічних колективів. Особливістю цьогорічного заходу був нічний допрем’єрний показ нового українського фільму «Чорний козак» режисера Владислава Чабанюка за сценарієм відомого казкаря Сашка Лірника.

– Без мене тут не буває, – сміється казкар. – Я родом з Черкащини, з Умані, тому і почуваюся тут, в Легедзино, як у дома. Сюди поз’їжджалася інтелігенція. І цікаво, що приїхали цілими родинами.

Легедзино вже перетворилося на центр української культури. А ще крім танців та пісень тут пригощали усіх трав’яним чаєм та  кулішем, який варили у казанах прямо на святковій галявині.

На святі був організований фудкорт. Навіть погода не зруйнувала настрій і атмосферу купальського дня. Ми там були!!!Всі зарядились енергією і позитивом.

 

Залишити відповідь