Студентський портал

Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини

Без категорії

ВІТАЄМО ЗІ СВЯТОМ СВЯТОЇ ТРІЙЦІ!

Свята Трійця – це одне з 12 головних свят, яке відзначається на 50-й день після Великодня. Саме в цей день на святих апостолів, послідовників Ісуса Христа, зійшов Святий Дух, який і символізує триєдність Бога.

Трійця вважається днем народження Церкви. Тиждень після неї називається «Зеленими святами». Всі храми 27 травня будуть прикрашені гілками берези, бузку, клену – вони символізують оновлення душі. Традиції і прикмети Дня Святої Трійці –
Трійцю святкують три дні. Господині до неї дуже ретельно готуються: наводять в будинку чистоту, прикрашають житло свіжими гілками клена, берези, верби, липи, квітами і травами, що символізує процвітання і новий життєвий цикл.Субота перед святом є поминальним днем. Люди в храмах ставлять свічки за упокій померлих родичів. Особливо моляться за померлих передчасною смертю, вважаючи їх жертвами підступних русалок. За старих часів дівчата плели собі вінки після служби і опускали їх в воду. В знак любові деякі дарували вінки хлопцям. Трави, зрізані на Трійцю, сушили і прикрашали ними будинки. Вважалося, що це захистить будівлю від грози.

Залишити відповідь