Студентський портал

Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини

Без категорії

СТУДЕНТИ УДПУ — ПРОТИ ПАЛІННЯ

Всесвітній день боротьби з тютюнопалінням відмічається 31 травня, починаючи з 2003 року.  У цей день студенти УДПУ організували акцію, мета якої було закликати людей нашого міста кинути цю шкідливу звичку.

За даними ВООЗ тютюн щорічно убиває 5 мільйонів людей у світі, і ця цифра щорічно зростає. 110 тисяч таких смертей приходиться на Україну. В Україні тютюнопаління є причиною кожного п’ятого випадку смерті осіб віком понад 35 років.

Куріння перетворилося на соціальну проблему, якою змушені займатися міжнародні організації. Багато країн світу відмовляються від тютюнопаління, створюють спеціальні закони щодо обмеження паління або вживання тютюну у спеціально відведених місцях. Також багато європейських держав підняли високі ціни на продаж цигарок, це своєрідна боротьба з палінням серед населення. Адже куріння завдає величезної шкоди не лише організму людини, а й державі.

В останні роки відбувається поворот і в свідомості людей багатьох країн. Фахівці вважають, що в боротьбі з тютюнопалінням можна досягти великих успіхів, проте для цього необхідно діяти комплексно, в загальнодержавному масштабі, з участю органів охорони здоров’я, державних установ і громадських організацій.

Залишити відповідь