Студентський портал

Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини

Без категорії

СМІЛЯНЕЦЬ ОЛЕКСАНДРА НА ФЕСТИВАЛІ МОЛОДІЖНИХ ІННОВАЦІЙ “U-INN FEST

Нещодавно студентка УДПУ Смілянець Олександра презентувала свої проекти на Фестивалі молодіжних інновацій U-Inn Fest!

Конкурс молодіжних інновацій “U-Inn Fest” реалізується Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй в Україні у партнерстві з Міністерством молоді та спорту України за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії в рамках проекту “Громадянське суспільство для посилення демократії та прав людини”.

На фестивалі було багато інтерактивних сесій із питань інклюзивного розвитку, прав людини, цікавих ігор із призами, та пізнавальна дискусія на тему “Молодь. Інновації. Демократія”. Успішні реформатори, підприємці, громадські активісти розповіли, як досягнути результатів у реформації українського суспільства.


Наша студентка презентувала два власні проекти – “Інтернет-платформа для органів студентського самоврядування” та “Антикорупційні вистави – МИСТЕЦТВО ПРОТИ КОРУПЦІЇ” мета яких – сформувати культуру несприйняття корупції серед українського студентства.

Олександра поділилась своїми враженнями: “На заході прозвучали слова з відомої промови Елеонори Рузвельт:«Права людини починаються з дуже невеликих місць, зовсім близько від дому. Ці місця такі маленькі, що їх не знайти на жодній мапі світу. Але ці місця – цілий світ для окремої людини…» . Які ж влучні ці слова! Змінити світ можливо! Бо СВІТ – це не 6 материків і 4 океанів, не 6,4 мільярдів людей. Світ – це те, що тебе оточує ТУТ і ЗАРАЗ, те, що ти бачиш, торкаєшся, чуєш і на ЩО ТИ МОЖЕШ ВПЛИНУТИ. Ще мене вразив уривок з фільму «Великий диктатор», а саме – монолог Чаплина. “У кожного є влада зробити чиєсь життя щасливішим і вільнішим. Нам потрібно об*єднатись, щоб зробити світ вільним, щоб не було ненависті, нетерпимості, нерівності. На мою думку, це найпотрібніша промова…Я дуже щаслива, що отримала можливість побувати на фестивалі. Я вражена. До глибини серця. Справді. Я усвідомила на фестивалі ще раз одну важливу річ – немає нічого дорогоціннішого, ніж права людини. Немає нічого вищого, ніж людська гідність і милосердя. Нехай присоромлено опустять голови ВЕЛИКІ ІМПЕРАТОРИ, замовкнуть ВЕЛИКІ ПОЛКОВОДЦІ перед правом маленької людини ЖИТИ, ЛЮБИТИ І ТВОРИТИ. Я буду продовжувати займатись цією діяльністю! І одного дня я зможу втілити у реальність свої проекти! Нехай хоча б одна річ, яку я створю або один вчинок, який я зроблю у своєму житті життя, принесе людям благо і спокій!”


Нагадаємо, Смілянець Олександра постійно займається активною громадською діяльністю і брала участь у таких проектах, як:
«ЧЕТВЕРТА АНТИКОРУПЦІЙНА ШКОЛА» («Програма розвитку ООН в Україні, #USAID_ ВзаємоДія, #USAID_Долучайся» та Міжнародних фонд «Відродження»), де завершила повний курс навчання за темами: нова антикорупційна політика України, антикорупційна робота у сферах житлово-комунального господарства, місцевих бюджетів, інфраструктурних проектів, державних закупівель, медичних послуг, земельних відносин, доступ до публічної інформації, антикорупційні відкриті дані та інструменти на основі відкритих даних, конфлікт інтересів, робота з реєстрами та електронні декларації, основи адвокації.
«Transparency Vision Action» – проект, організований німецькими студентами. Мета – привернути увагу студентів до проблеми непрозорості в системі освіти України.
«Студенти проти корупції» (ПРООН в Україні та НАБУ).

Бажаємо Олександрі успіху, бо майбутнє України залежить від молоді, які не бояться змінювати корупційну систему та запроваджувати нові підходи до урядування та вироблення політики. Зміни можливі, адже молодь може ефективно долучатися до прийняття рішень, надихаючи інших однодумців по всій країні!

Залишити відповідь