Студентський портал

Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини

Без категорії

ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ та ПРИМИРЕННЯ: студенти УДПУ…

Сьогодні, 8 травня в День пам’яті та примирення  студенти УДПУ, представники адміністрації університету та органів місцевої влади вшанували загиблих у Другій світовій війні. Учасники дійства пройшлися патріотичною ходою пам’яті з запаленими свічками до Обеліску Слави . Жителі міста теж долучилися до свічкової ходи.

Напередодні важливих історичних дат на факультетах Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини розгорнулися справжні творчі майстерня з виготовлення маків.

Під керівництвом досвідчених майстрів-викладачів студенти створювали червоні квіти – символи вшанування пам’яті загиблих під час Другої світової війни. За допомогою звичайних засобів – ножиць, голки і нитки, клейового пістолета, свічки в руках дівчат та юнаків тканина перетворювалася на красиві маківки.

Нагадаємо, що 8–9 травня Україна традиційно вшановує День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. У ці дні важливо нагадати про непересічну роль українців у перемозі Об’єднаних Націй у Другій світовій війні, висловити повагу всім борцям проти нацизму, увічнити пам’ять про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у ці роки.

Залишити відповідь