Студентський портал

Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини

Без категорії

Які знижки можуть отримувати студенти?

Життя в сучасному світі нелегке, особливо для студентів, які навчаються в чужому для себе місті, далеко від своєї домівки та родини. Однак не потрібно засмучуватися, адже допоможуть таким студентам навчальний заклад та студентський профком. Ці установи стають на захист прав студентів та пропонують їм чимало пільг та знижок, про які багато хто й не чув.

Держава забезпечує студентів стипендією та безкоштовним медобслуговуванням у студентських поліклініках. Студентські профспілки пропонують студентам скористатися путівками до літніх таборів та санаторіїв за доступними цінами. Крім цього, від профкому молодь отримує безкоштовні квитки на різноманітні події та заходи.

Спершу поговоримо про державну стипендію. Її виплачують студентам-бюджетникам на стаціонарі за досягнення в навчанні. Розмір мінімальної такої винагороди з 2018-го року складатиме 1300 гривень. А от верхня позначка матеріального заохочення студентів сягне 1900 гривень . Погодьтеся: така сума не буде зайвою для молоді, яка докладає чималих зусиль для навчання.

Ще одне заохочення для студентів – можливість оздоровитися, Багато навчальних закладів відправляють своїх студентів у санаторії-профілакторії, лікувальні заклади, де молодь проживає, харчується й проходить різноманітні оздоровчі процедури. Щоб отримати таку путівку, студенту необхідно відвідати лікарсько-консультаційну комісію у студентській поліклініці. Що стосується оплати путівки, то студент сплачує за власний кошт тільки 10-20% її вартості. Звучить привабливо, чи не так?

Не варто забувати студентам і про можливості їхнього студентського квитка. Це так звана «перепустка на те, чого ми не зможемо дозволити потім». Саме студентський квиток дає право отримати 50-ти відсоткову знижку на проїзд залізницею в плацкартних або загальних вагонах. Аби скористатися знижкою, студент має надати студентський квиток стаціонарної форми навчання при оформленні проїзного документа. До речі, пільги на проїзд надаються також іноземним громадянам, які навчаються на території України.

Знижки зі студентським квитком доступні для студентів і в музеях та інших державних установах у сфері культури: це навіть можуть бути кінотеатри, розважальні центри та торговельні компанії. Щоправда, скористатися цими знижками можна не в усіх містах.

Студенти, які збираються подорожувати або планують поїздку за кордон, можуть скористатися міжнародною студентською карткою ISIC. Це міжнародне посвідчення студента, яке діє в 120-ти країнах світу та одночасно працює як дисконтна карта, завдяки якій можна отримати знижки більш ніж у 40 000 підприємств. Це посвідчення терміном на два роки можна оформити не лише студентам-бюджетникам, але й тим, хто навчається на контракті. Для цього необхідно звернутися до профкому або до будь-якого уповноваженого офісу ISIC.

Чимало переваг для студентів має й волонтерство. Так, зокрема можна вивчати мови та подорожувати абсолютно безкоштовно. До того ж, такий досвід стане цінним доповненням до будь-якого студентського резюме.

І наостанок, якщо говорити не лише про студентів, то існує чимало різних можливостей отримати дещо навіть без витрачання коштів. Візьмемо до прикладу сайт olx, на якому розміщено безліч речей, які цілком реально отримати безкоштовно. Також там існує розділ «обмін», де можна знайти те, що вам потрібно, й обміняти на власну річ.

Не скористатися величезною кількістю таких пільг та пропозицій – просто гріх. Не зволікайте! Використовуйте свої студентські можливості сповна!

Залишити відповідь