Студентський портал

Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини

Без категорії

Усе, що ви хотіли знати про перескладання іспиту

Для когось закінчення сесії − це привід добре погуляти, а для когось екзамени продовжуються у вигляді перездач. Як успішно перескласти іспити, щоб не вилетіти з універу? Як правильно подати апеляцію на оцінку та здійснити перезарахування балів, якщо ти їздив за кордон за програмою обміну? Про можливість успішно закрити сесію, зберегти свої студентські права і врятувати диплом, розповідаємо нижче.

Чому можуть призначити перездачу?

Зазвичай перескладання ставлять студентові, якщо його не допустили чи усунули від здачі екзамену під час сесії. У будь-якому випадку не варто засмучуватися через перездачу. У вас буде два шанси на те, щоб успішно перескласти іспит. Коли і як саме це краще зробити, ми розповідали в попередньому матеріалі.

Реклама

Як успішно подати апеляцію на оцінку й не вилетіти з університету?

Якщо ви подали апеляцію на усний іспит, то можете розраховувати на присутність цілої комісії під час здачі екзамену. До її складу мають входити завідувач, викладачі, представники деканату, студради та профспілки. Не менш важливо пам’ятати, що за результатами апеляції ваш бал можна лише збільшити чи залишити таким, який він є. Детальніше про процес апеляції і те, чому можуть відрахувати з університету, читаймо тут.

Що робити, щоб не здавати іспит знову?

Скажімо, ви перевелися з іншого ВНЗ або хочете повернутися до свого університету після року навчання за міжнародною програмою обміну. Там ви теж отримували бали і складали іспити, проте щоб ці оцінки не були марними у новому виші, студентові їх перезараховують. Але як це правильно зробити і до кого звертатися?

http://studway.com.ua/pereskladannia/

Залишити відповідь