Студентський портал

Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини

Без категорії

Речі, від яких варто позбутися до Нового року

Тягнути в нову, красиву квартиру старі меблі, які погано пахнуть – смішно і безглуздо. Нове житло хочеться прикрасити новими речами.
Так саме не варто брати з собою у Новий рік старий і непотрібний вантаж. Зрозуміло, що мова не йде про старі джинси або пари черевиків із дірками. Ми говоримо про характер, звички, ставлення.

Отже, перед Новим роком:

Позбавтеся від вибухового характеру. Не варто постійно робити дурниці тільки тому, що ви засмучені або розлючені.
Відпустіть дрібні образи. Життя занадто коротке, щоб плекати в собі гіркоту образ. Якщо хтось заслуговує ще одного шансу, дайте його. Якщо вам варто вибачитися, вибачтеся.
Позбавтеся від думки про те, що хтось кращий, ніж ви. Якщо трава виглядає зеленішою на іншій стороні, забудьте про це. Перестаньте порівнювати, просто почніть поливати траву на СВОЇЙ стороні.
Позбавтеся від застарілих помилкових переконань. Іноді стає смішно від того, як ми можемо зациклюватися на якихось речах і робити їх частиною своєї реальності. Позбавляйтеся від них! Їхній час давно пішов!
Позбавтеся від застарілих ідеалів. Зростання і зміни – це хворобливі процеси. Але набагато болючіше назавжди застрягнути в минулому, до якого ви вже давно не належите.

Відпустіть вчорашні трагедії. Зробіть вибір на користь того, ким ви хочете стати в наступний момент. Позбавтеся від непотрібного тягаря, зробіть глибокий вдих і почніть все спочатку. Принаймні, ви будете знати, що ви на правильному шляху.
Позбавтеся від своєї звички уникати проблем. Ви не можете змінити те, чому ви не хочете протистояти.
Забудьте про дрібні життєві неприємності. Не дозволяйте дрібницям руйнувати ваше щастя. Розчарування і стрес – це результат вашої реакції. Змініть свою реакцію, і все пройде.
Позбавтеся від думок про те, що інші люди більш «нормальні», ніж ви. Хіба ви знаєте всіх людей? Хіба ви знаєте, які «таргани» живуть у їхніх головах?
Позбавтеся від свого іміджу стриманої і неприступної людини.

Постарайтеся стати більш людяним і відкритим. Не ховайтеся за гаджетами. Частіше посміхайтеся і навчіться слухати і чути оточуючих людей.
Позбавтеся від думки, що деякі люди нижчі і гірші за вас. Навіть якщо ви наполегливо працювали, щоб досягти свого статусу і становища, пам’ятайте, що хтось, у свою чергу, вірив у вас, заохочував і стимулював. Будьте скромними. Будьте вдячними. Будьте хорошим колегою, сусідом, другом, родичем.
Позбавтеся від думки про те, що ви залежите від матеріальної сторони свого життя. Перш за все, ви людина, повністю незалежна від того, що ви фізично придбали в цьому світі. У кінцевому рахунку, дві речі визначають вас: (1) ваше терпіння, коли у вас нічого немає, і (2) ваше ставлення, коли у вас є все в достатку.

Перестаньте хотіти тих речей, які вам не потрібні. Не думайте про їхню вартість. Думайте про їхню цінність.
Перестаньте шукати щастя за межами себе самого. У житті необхідно створити своє власне сонячне світло. Щастя починається зсередини. Читайте щось позитивне щоранку і робіть щось позитивне, перш ніж відправитися спати.
Відпустіть своє бажання отримати винагороду за кожну добру справу, вчинену вами. Не думайте про те, що ви можете отримати взамін за свій хороший вчинок. Можливо, ви народилися з можливістю змінити чиєсь життя. Не пропустіть цей шанс. Просто несіть добро.

Позбавтеся від маленьких і «нешкідливих» вивертів і проявів святої брехні. Як ви зможете збудувати стосунки, у яких довіряють? Просто будьте чесними. Виконуйте свої обіцянки. Вмійте просити вибачення. Станьте приємною людиною, у якої слова не розходяться з ділом.
Позбавтеся від усіляких проявів лицемірства. Навчіться бути прямолінійним, чесним і відкритим.
Перестаньте ставити потреби інших вище від своїх власних. Віддавайте рівно стільки, скільки ви можете, але не дозволяйте себе використовувати. Слухайте інших, але не втрачайте свій власний голос.
Перестаньте боятися своєї інтуїції і внутрішнього голосу. Страх швидше вб’є вашу мрію, ніж проста невдача. Щодня робіть одну річ, яка викликає у вас страх. Чим безстрашніше ви відреагуєте на свою інтуїцію, тим краще вона вам буде служити.
Припиніть чекати потрібного моменту. Пам’ятайте, що ідеальний план потрібен далеко не завжди. Іноді необхідно просто спробувати відпустити ситуацію і подивитися, що буде відбуватися. Просто робіть максимум того, що ви можете.

Перестаньте прагнути до того, щоб отримати все відразу. Продовжуйте рухатися далі. Справжня мета не має обмежень за часом. Просто робіть те, що ви можете робити прямо зараз.
Позбавтеся від мислення «все або нічого» по відношенню до успіху. Цінуйте сірі смуги між чорними і білими. Це просто шлях, який дає вам безцінні уроки. І ще: ніколи не дозволяйте успіху закрутити вам голову, а невдачі розбити вам серце.
Перестаньте критикувати себе. Навряд чи іншим людям сподобаються ваші страждання або самопринизливі ремарки. Якщо ви хочете надихати себе та інших, будьте позитивними, любіть себе, вибачте себе і прийміть себе.
Позбавтеся від тих людей, які говорять, що ви недостатньо привабливі. За статистикою, більша кількість жінок страждає від анорексії і булімії, ніж від раку молочної залози. Чоловіків це теж стосується! Любіть себе такими, якими ви є!

Перестаньте міняти себе для того, щоб справити враження на людей. Міняйтеся тоді, коли це робить вас кращим. Міняйтеся тоді, коли ви знаєте, що це правильно для вас.
Позбавтеся від необхідності подобатися всім. Ніхто не зобов’язаний вас любити, зате деяким людям ви подобаєтеся незалежно від того, що ви робите. Намагайтеся не сприймати те, про що говорять оточуючі, занадто особистісно.
Позбавтеся від усіх негативних впливів ззовні. Навряд чи ви будете почувати себе комфортно, якщо оточите себе негативом. Нехай поруч із вами будуть ті, які бачать у вас найкраще, а не є джерелом стресу для вас.
Позбавтеся від думки про те, що відмовляючись від чогось непосильного, ви стаєте невдахою. Відмовившись від непотрібного і безглуздого, ви зможете рухатися далі.
Позбавтеся від думки про те, що занадто пізно починати все спочатку. Пам’ятайте, що краще бути внизу сходів і починати по них підніматися, ніж знаходитися зверху і розуміти, що це не ваше.
Перестаньте відкладати справи на наступний день. Робіть те, що вам потрібно зробити сьогодні, і будьте там, де ви хочете бути завтра.

Залишити відповідь