Студентський портал

Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини

Без категорії

Петро Порошенко підписав Закон «Про освіту»

 

Президент України Петро Порошенко підписав Закон України «Про освіту».

На його думку, «ухвалення цього Закону дозволить провести глибоку всеосяжну освітню реформу, яка підвищить якість освіти та конкурентоспроможність молодого покоління на ринку праці. Він забезпечить реальні кроки до включення України до європейського освітнього простору. Це – одна із найголовніших реформ, бо від жодної іншої реформи майбутнє країни не залежить так, як від освітньої».

Президент наголосив, що закон підвищує роль державної української мови в освітньому процесі. Документ забезпечує рівні можливості для всіх, бо гарантує кожному випускникові високий рівень володіння мовою, необхідний для успішної кар’єри в Україні.

У той же час Глава Держави підкреслив важливість неухильного дотримання при здобутті освіти гуманітарних прав національних меншин, які проживають на території України. Президент звернувся до Міністерства закордонних справ та Міністерства освіти – провести необхідні консультації з європейськими партнерами, в тому числі з Радою Європи.

Нагадаємо, що 5 вересня Верховна Рада прийняла Закон «Про освіту». Він одразу викликавнезадоволення румунської та угорської спільнот. Президент Молдови Ігор Додон захотівскасування цього закону через мовне питання. Угорщина не підтримуватиме ініціатив України у міжнародних організаціях через освітній закон. Росія також виступила проти Закону «Про освіту».

 

Джерело: http://studway.com.ua/petro-poroshenko/

Залишити відповідь