Студентський портал

Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини

Без категорії

Що таке кешбек, як він працює і де в Україні та у світі можна ним скористатися?

Кешбек (cashback) — це повернення частини грошей за покупки, здійснені в інтернет-магазинах або програма лояльності, яка стимулює клієнтів здійснювати покупки за допомогою пластикової карти. Термін походить від англійського слова “cashback”, що дослівно означає “готівка назад”. Придумали таку схему роботи доволі давно: за даними видання Forbes, в США подібні програми з’явилися у 1980-х.

Як це працює?

Cashback-сайти укладають з магазинами партнерські угоди, за якими магазин виплачує сайту якийсь відсоток від зробленої покупки за залучення нового покупця. Cashback-сайт в свою чергу повертає частину цих грошей безпосередньо покупцеві. Єдина умова для роботи цієї схеми — це те, що покупець повинен зайти в інтернет-магазин не за прямим посиланням, а через партнерське посилання, яке розміщене на cashback-сайті.

Виплата заохочення покупцеві, як правило, здійснюється банківським переказом, банківським чеком, поповненням мобільного номера або через платіжні системи. Як правило, всі cashback-сервіси встановлюють мінімальні пороги на розмір відшкодування або тимчасові інтервали через які відбувається відшкодування.

Розміри відшкодувань і умови їх виплат залежать від магазинів, які беруть участь в партнерській програмі cashback-сайту. Це може бути 0,5% від суми покупки, а може бути навіть 20% . Періодично можуть проводитись всілякі акції, при яких cashback може подвоюватися або потроюватися.

Українські сервіси кешбеку

Сайтів, що пропонують cashback-сервіси досить багато. Деякі працюють тільки з магазинами певної країни, деякі можуть бути інтернаціональними. Розпочнемо з українських кешбек-сервісів.

PayBack повертає частину грошей, витрачених на покупки, на карту, електронний гаманець або рахунок мобільного. Повернення може досягати 10%. Наразі підключено 116 магазинів, серед яких AliExpress, modnaKasta, “Ельдорадо” та інші торговці технікою, електронікою, одягом і взуттям, а також товарами для побуту і краси.Клуб Знижок — це український кешбек-сервіс, який повертає своїм користувачам частину витрачених грошей з покупок на AliExpress, Розетці, Ельдорадо, Comfy і т.д. На даний час сервіс має партнерські угоди з 88-а магазинами. Сума кешбеку становить від 0,8% для eBay до 16% для магазину електронних книг ЛитРес.

Soldo — сервіс, з допомогою якого покупці можуть ділитися інформацією про акції, розпродажі, спеціальні пропозиції та розіграші призів, які проводяться продавцями різних товарів та послуг. Щоб розпочати роботу з сайтом достатньо здійснити три простих кроки: 1. Обрати магазин з розділу “Кешбек”. 2. Перейти на сайт продавця зі сторінки опису пропозиції. 3. Оформити замовлення в інтернет-магазині.

Skidka.ua — онлайн Інтернет-магазин з величезною кількістю товарів зі знижками. CashBack автоматично виплачується на вказаний в замовленні номер мобільного телефону, через 15-20 після отримання товару. Покупцям доступна комп’ютерна і побутова техніка, товари для дому, офісу та школи, музичні інструменти, товари для активного відпочинку, хобі та туризму.

Один з найпопулярніших та найнадійніших кешбек-сайтів, що працює з 116 магазинами. Максимальна сума відшкодувань становить 19,2% для LottoLucker (Американська Powerball лотерея) та 23 000 кешбек балів (2 300 грн) для сайту, що спеціалізується на торгівлі бінарними опціями.

На сайті представлений широкий асортимент магазинів: одяг, взуття, косметика та парфумерія, посуд, сумки, аксесуари, товари для дому та мам, квитки, диски і книги, побутова техніка. За покупку в будь-якому магазині учасник програми отримує бонуси на свій рахунок, за які потім може отримувати грошові сертифікати, купони на знижки та інші корисні речі.

Наступний перелік сайтів стосується світових кешбек-сервісів

Ebates — один з найпопулярніших американських cashback сайтів. Тут представлено більше 2000 магазинів, наприклад: Amazon, ASOS, Gap, eBay, Victoria’s Secret, 6pm, Zulily і безліч інших.

Користувачі сервісу можуть отримувати кешбек більш ніж з 3500 магазинів по усьому світі. На противагу іншим сайтам TopCashback дозволяє виводити буль-яку суму з власного рахунку, також він має спеціальний центр підтримки, де Вам та 6 млн інших користувачів обов’язково нададуть допомогу.

Кожного разу, коли Ви щось купуєте через CouponCactus.com, сайт отримує комісію, яку розділяє з Вами. На платформі представлено близько 4000 продавців. Відсоток кешбеку варіюється залежно від магазину, але Ви гарантовано зароблятимете на усіх покупках. Більшість коштів потрапляють на рахунок покупця протягом 2-7 днів, однак деякі операції можуть зайняти до 3 місяців. Виплати CouponCactus.com здійснює щоквартально у вигляді чеку або депозиту PayPal.

Одни з кращих сайтів кешбеку, що працює з понад 4 тисячами магазинів, в тому числі з топ-500 з світового рейтингу та допомагає економити, в середньому, до 27$ за одне замовлення. Повернення грошей відбувається протягом 7 днів, Ви можете отримати їх через PayPal або у вигляді подарункових карток Amazon.

Сайт ідеально підійде для студентів, батьків та випускників, що шукають гроші на освіту. Суть ідеї в тому, що весь кешбек з сайту йде безпосередньо на депозит, який Ви можете використати для сплати за навчання. Upromise.com співпрацює з 850+ інтернет-магазинами, 10 000 ресторанів,  20 000 аптек та крамниць і багатьма популярними туристичними місцями. Зарахування готівки відбувається протягом 10-60 днів.

Сайт співпрацює з 3000 підприємств та пропонує 250 000 купонів на покупки, а ще дає ексклюзивні пропозиції та вигоди, які можна обміняти на безкоштовні подарункові картки. Покупці можуть отримувати гроші кожного місяця, при умові, що вони накопичили не менше 20$. ShopAtHome.com має додатки для Android та IOS, які дозволяють виводити кошти в режимі реального часу.

Спільнота заснована у 2004 році та працює в основному на ринку Великобританії. Наразі сайт співпрацює з 2500+ магазинами, 5000 місцевих підприємців і багатьма іншими організаціями. Його користувачами є понад 1,2 млн людей, які зекономили мільйони фунтів.

Покупці мають змогу заощадити на покупках в більш ніж 2500 магазинів. Кошти можна отримати через чек, подарункові картки та PayPal. Мінімальна сума, яку ви можете вивести становить 10$, а термін обробки — до 30 днів.

У Swagbucks.com Ви заробляєте бали на покупках, перегляді відео та беручи участь в різноманітних опитуваннях. Ці бали Ви можете обміняти на подарункові картки або грошовий депозит PayPal, який буде зараховано до 10 днів. Сайт співпрацює з понад 1 500 магазинaми. У клієнтів Swagbucks.com є можливість отримати безкоштовну доставку навіть при мінімальній сумі покупки.

Більшість комісій сайт повертає власним клієнтам, як здійснюють покупки в одному з 987 магазинів. Якщо Ви залучaєте своїх друзів до даного сервісу, то отримаєте змогу заробляти частку від суми кожної здійсненої  ними покупки. Виплата готівки відбувається кожного місяця, а зарахування коштів тримає від 1 до 14 днів.

Залишити відповідь